Nyter du vinteren?

Det er helt vanlig å drømme seg bort til et varmere sted eller tid. Det gjør jeg stadig vekk. Når det er hustrig ute, minner jeg megselv om at vinteren og mørket ikke varer evig. Samtidig kan man fort miste fotfestet og jordingen hvis man hele tiden reiser framover eller bakover i tid, og glemmer å være tilstede i øyeblikket.

Kanskje er det ekstra viktig når vintermørket henger over oss å ta vare på de bittesmå øyeblikkene. Kanskje er de større enn vi tror?

Jeg nyter å se på regndråpene som renner langs vindusruten, og tenker på magien og kraften som ligger i hver dråpe. Så liten, gjennomsiktig og unnselig, men så kraftfull og livsnødvendig.

Jeg blir fasinert av skjønnheten i snøfnuggene og den vakre, rene snøen som ligger som et glemselens teppe over alt som ikke ble ryddet i hagen. Jeg passer på at det er mat på fuglebrettet og gleder meg over entusiasmen og livsgleden kjøttmeiser og dumpaper viser. Tenk at mitt lille bidrag har så mye å si for dem!

Jeg elsker knitringen i peisen og varmen fra ovnen. For et privilegium det er å ha det varmt og godt innendørs, når det er surt og kaldt ute. For en kraft! For en energi!

Jeg koser meg med teen min eller rødvinsglasset. Joda, det kan nok være at tankene sveiper innom en strand i Hellas, noen gode minner og nye planer. Men det er også godt å sitte her foran peisen. Og bare være til stede i dette deilige øyeblikket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.